ارشدی، ع. و کریمی، ع. 1392. بررسی وضعیت فقر مطلق در ایران در سالهای برنامه اول تا چهارم توسعه. سیاستهای راهبردی و کلان. 1(1): 23-42.
اکبری، ن.، معاون بهرهبرداری شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان. 1398. کرونا ویروس مصرف آب در اصفهان را 10 درصد افزایش داد. https://www.isna.ir/news/98121310551.
باقر زاده آذر، ف.، رنجپور، ر.، کریمی تکانلو، ز.، متفکر آزاد، م.ع. و اسدزاده، ا. 1395. برآورد و مقایسه وضعیت امنیت غذایی و تأثیر متغیرهای اقتصادی بر آن در استانهای ایران. نظریههای کاربردی اقتصاد. 3(4): 47-76.
تقیزاده خامسی، ق.، معاونت آب و آبفا وزارت نیرو. 1398. کرونا ویروس مصرف آب را 30 درصد افزایش داد. https://www.isna.ir/news/98121310268.
حسینی، س.س.، مهردانش، گ.، فرشاد، ل. 1399. تأثیر کرونا ویروس COVID-19 بر اقلیم و آبوهوای شهر و سلامتی شهروندان در برنامهریزی شهری. جغرافیا و روابط انسانی. 3(2): 91-119.
رمضانی قوامآبادی، م.ح. 1399. بیماری همهگیر کرونا و صلح و امنیت بینالمللی. تحقیقات حقوقی. 23 (ویژهنامه حقوق و کرونا ویروس): 181-200.
سلامی، ح. و طاهری ریکنده، ع. 1398. سنجش وضعیت امنیت آبی در استانهای ایران. اقتصاد و توسعه کشاورزی. 33(1): 75-94.
سند ملی تغذیه و امنیت غذایی (1391-1399). 1391. دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی کشور. 1-44.
سید مرتضی حسینی، ر. 1399. بحران کرونا ویروس و عدم امکان اجرای معاهدات بینالمللی از سوی دولتها. تحقیقات حقوقی. 23(ویژهنامه حقوق و کرونا ویروس): 437-457.
سینایی، و. 1390. هیدرپلیتیک، امنیت و توسعه همکاریهای آبی در روابط ایران، افغانستان و ترکمنستان. فصلنامه روابط خارجی. 3(2): 185-211.
شریفزادگان، م.ح.، ندایی طوسی، س. و جمالی، ف. 1396. شناسایی موانع توسعه منطقهای با بهکارگیری شاخص فقر آبی (نمونه موردی: استان قزوین). جغرافیا و برنامهریزی محیطی. 28(1): 151-170.
شهبازیان، آ.، شهیدی، ز.، عبداللهی، م.، عینیان، م.، کاویانی، ز. و ملانوری، م. 1399. میانگین کالری موردنیاز خانوارهای ایرانی. گزارش کارشناسی مرکز پژوهشهای مجلس. 1-23.
طالب بیدختی، ن.، اسعدی تکمه داش، م.، رضایی توابع، ف. و سرتاج، م. 1399. ارزیابی اثرات زیست محیطی ویروس کووید 19. رهیافت. 79: 53-62.
شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی. 1399. مصرف آب در خراسان رضوی ۷.۵ درصد افزایش یافت. https://www.irna.ir/news/84147745.
کامران، ح.، یاری، ا. و عابدی، م. 1396. امنیت زیستمحیطی و امنیت ملی ایران در بستر تحولات هیدروپلیتیک مرزی (مطالعه موردی: هریرود). جغرافیا. 52: 305-328.
کاویانی، ز. 1398. دلایل فقر پایدار در ایران و پیشنهادهایی برای خروج از فقر. گزارش کارشناسی مرکز پژوهشهای مجلس. 1-5.
کاویانیراد، م.، ضرغامی، ا. ولیزاده، ح. 1396. جایگاه ذخیره راهبردی دریای خزر در امنیت آبی ایران. پژوهشهای راهبردی سیاست. 53: 85-106.
کریمی مله، ع. 1397. مسائل سیاستی بدخیم و لزوم بازنگری راهبردی در الگوهای سنتی روابط دولت ـ ملت در ایران. دولتپژوهی. 15(4): 1-39.
گزیده نتایج سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال 1395. مرکز آمار ایران. https://www.amar.org.ir
محمدجانی، ا. و یزدانیان، ن. 1393. تحلیل وضعیت بحران آب در کشور و الزامات مدیریت آن. روند. 21 (65-66): 117-144.
مرزبان، ح.، صدرایی جواهری، ا.، زیبایی، م.، ناظم السادات، س.م.ج. و کریمی، ل. 1398. بررسی وضعیت منابع و مصارف آب در ایران و راهکارهای بهبود وضعیت. مجله آب و فاضلاب. 30(4): 16-32.
مساح بوانی، ع. و مرید، س. 1384. اثرات تغییر اقلیم بر منابع آب و تولید محصولات کشاورزی مطالعه موردی: حوضه زایندهرود اصفهان. تحقیقات منابع آب ایران. 1(1): 40-47.
مظاهری، م. و عبدالمنافی، ن. 1396. بررسی بحران آب و پیامدهای آن در کشور. گزارش کارشناسی مرکز پژوهشهای مجلس. 1-33.
مظاهری، م. و عبدالمنافی، ن. 1399. تأثیر کرونا ویروس بر منابع آب و فاضلاب. گزارش کارشناسی مرکز پژوهشهای مجلس. 1-4.
معاونت نظارت بر بهرهبرداری شرکت آب و فاضلاب استان تهران. 1399. افزایش جهانی مصرف آب در گرمای کرونا ویروس. https://www.irna.ir/news/83841131.
ناظمالسادات، س.م.ج.، سامانی، ن.، باری، ا. و مولایی نیکو، م. 1385. نیروی مؤثر پدیده النینیو-نوسانات جنوبی (ENSO) بر ایجاد تغییر اقلیم در ایران: با استفاده از تحلیل دادههای بارش. علوم و تکنولوژی. 30(4): 555-565.
نیکویی، ع. و زیبایی، م. 1391. مدیریت منابع آب و امنیت غذایی حوضه زایندهرود: کاربرد روش تحلیل یکپارچه حوضه آبریز رودخانه. اقتصاد و توسعه کشاورزی. 26(3): 183-196.
Abdi, M. 2020. Coronavirus disease 2019 (COVID-19) outbreak in Iran: Actions and problems. Infection Control and Hospital Epidemiology. 41(6): 754-755.
Ahmadi, M., Sharifi, A., Dorosti, S., Ghoushchi, S. J. and Ghanbari, N. 2020. Investigation of effective climatology parameters on COVID-19 outbreak in Iran. Science of the Total Environment. 729: 138705.
Akseer, N., Kandru, G., Keats, E. C. and Bhutta, Z. A. 2020. COVID-19 pandemic and mitigation strategies: implications for maternal and child health and nutrition. The American journal of clinical nutrition. 112(2): 251-256.
Allan, A. 2001. “Water Security Policies and Global Systems for Water-Scarce Regions”, World Bank.
Balali, H. and Viaggi, D. 2015. Applying a System Dynamics Approach for Modeling Groundwater Dynamics to Depletion under Different Economical and Climate Change Scenarios. Water. 7: 5258-5271.
Broomandi, P., Karaca, F., Nikfal, A., Jahanbakhshi, A., Tamjidi, M. and Kim, J. R. 2020. Impact of COVID-19 event on the air quality in Iran. Aerosol and Air Quality Research. 20(8): 1793-1804.
Buurman, J. 2020. Water Security of Cities and Their Regions. In GSPP International Online Conference on Sustainable Development Goals in Central Asia and The Challenges of COVID-19 (GSPPCONF2020).
Chakraborty, I. and Maity, P. 2020. COVID-19 outbreak: Migration, effects on society, global environment and prevention. The Science of the total environment. 728: 138882.
Chen, N, Zhou, M., Dong, X., Qu, J., Gong, F., Han Y. and Zhang, p. 2020. Epidemiological and clinical characteristics of 99 cases of 2019 novel coronavirus pneumonia in Wuhan, China: a descriptive study. Lancet. 395(10223): 507-513.
Contreras, L. E. V., Perkins, K. M., Ellenbecker, M., Moure-Eraso, R. and Vega, N. E. M. 2020. COVID-19 pandemic lessons to facilitate future engagement in the global climate crisis. Journal of Cleaner Production. 125178.
Connor, R. 2015. The United Nations world water development report 2015: water for a sustainable world (Vol. 1). UNESCO publishing.
Cook, C. and Bakker K. 2012. Water security: debating an emerging paradigm. Global Environmental Change. 22: 94-102
Cooper, R. 2020. Water Security Beyond Covid-19. K4D Helpdesk report 803. Institute of Development Studies. Brighton. UK.
Corlett, R.T., Primack, R.B., Devictor, V., Maas, B., Goswami, V.R., Bates, A.E., Koh, L.P., Regan, T.J., Loyola, R. and Pakeman, R.J. 2020. Impacts of the coronavirus pandemic on biodiversity conservation. Biol. Conserv.
Dadson S., Hall J.W., Garrick D., Sadoff C., Grey D. and Whittington D. 2017. Water security, risk, and economic growth: Insights from a dynamical systems model. Water Resources Research. 53: 6425-6438.
Daryabeigi-Zand, A. and Vaezi-Heir, A. 2020. Environmental impacts of new Coronavirus outbreak in Iran with an emphasis on waste management sector. Journal of Material Cycles and Waste Management, 1-8.
Desai, A. N. and Aronoff, D. M. 2020. Food Safety and COVID-19. Jama, 323(19), 1982-1982.
Ezeh, C. U., Ragatoa, D. S., Sanou, C. L., Emeribe, C. N., Ezeh, C. U., Ragatoa, D. S. and Nnaemeka, C. 2020. A review of the Impacts of COVID-19: Lessons for Africa. Parana Journal of Science and Education, 6(4), 65-70.
Hepburn, C., O’Callaghan, B., Stern, N., Stiglitz, J. and Zenghelis, D. 2020. Will COVID-19 fiscal
recovery packages accelerate or retard progress on climate change?. Oxford Review of Economic Policy. 36.
Hoekstra, A. Y., Buurman, J., and van Ginkel, K. C. 2018. Urban water security: A review. Environmental research letters. 13(5): 053002.
Huang, J., Zhang, L., Liu, X., Wei, Y., Liu, C., Lian, X. and Yang, K. 2020. Global prediction system for COVID-19 pandemic. Science Bulletin. 65: 1884-1887.
Keulertz, M., Mulligan, M. and Allan, J. A. 2020. The impact of COVID-19 on water and food systems: flattening the much bigger curve ahead. Water International. 45(5): 430-434.
Laborde, D., Martin, W., Swinnen, J. and Vos, R. 2020. COVID-19 risks to global food security. Science. 369(6503): 500-502.
Lal, R. 2020. Home gardening and urban agriculture for advancing food and nutritional security in response to the COVID-19 pandemic. Food Security: The Science, Sociology and Economics of Food Production and Access to Food. 12(4): 871-876.
Lean, H. H. and Tang, C. F. 2009. New evidence from the misery index in the crime function. Economics Letters. 102: 112–115.
Liu, Y., Gayle, A.A., Wilder-Smith, A. and Rocklov, J. 2020. The reproductive number of COVID-19 is Higher compared to SARS coronavirus. Journal of Travel Medicine. 27 (2): 1-4.
Lucchese, M. and Pianta, M. 2020. The Coming Coronavirus Crisis: What Can We Learn? Intereconomics. 55: 98–104.
Madani, K., AghaKouchak, A., and Mirchi, A. 2016. Iran’s socio-economic drought: challenges of a water-bankrupt nation. Iranian studies. 49(6): 997-1016.
Nie, R.X., Tian Z.P., Wang J.Q., Zhang H.Y., and Wang T.L. 2018. Water security sustainability evaluation: applying a multistage decision support framework in industrial region. Journal of Cleaner Production. 196: 1681-1704.
Pereira, M. and Oliveira, A.M. 2020. Poverty and food insecurity may increase as the threat of COVID-19 spreads. Public Health Nutrition. 23(17): 3236-3240.
Salehnia, N., Zabihi, S. M. G., and Safarzaei, K. 2020. The impact of COVID-19 Pandemic on Tourism Industry: A Statistical Review in European Countries. In 2nd International Conference on Geography and Tourism Development and Sustainable Development.
Somani, M., Srivastava, A.N., Gummadivalli, S.K. and Sharma, A. 2020. Indirect implications of COVID-19 towards sustainable environment: an investigation in Indian context. Bioresource Technology Reports. 11: 100491.
Srinivasan, V., Konar, M., and Sivapalan, M. 2017. A dynamic framework for water security. Water Security. 1: 12-20.
Staddon, C., Everard, M., Mytton, J., Octavianti, T., Powell, W., Quinn, N., and Geere, J. 2020. Water insecurity compounds the global coronavirus crisis. Water International. 45(5): 416-422.
Sullivan, C.A., Meigh, J.R., Giacomello, A.M., Fediw, T., Lawrence, P., and Samad, M. 2003. The water poverty index: development and application at the community scale. In Natural Resources Forum. 27(3): 189-199.
Susskind, D. and Vines, D. 2020. The economics of the COVID-19 pandemic: an assessment. Oxford Review of Economic Policy. 36.(Supplement_1): 1-13.
Tanjena, R., and Islam, S.M. 2020. Environmental effects of COVID-19 pandemic and potential strategies of sustainability, Heliyon. 6 (9): e04965.
Tarazona, J. V., Martínez, M., Martínez, M. A., and Anadón, A. 2021. Environmental impact assessment of COVID-19 therapeutic solutions. A prospective analysis. Science of The Total Environment. 146257.
The 2nd World Water forum. 2000. Available at http://www.worldwatercouncil.org/en/hague-2000
UN-Water. 2019. Climate Change and Water: UN-Water Policy Brief. UN-Water Expert Group on Water and Climate Change. https://www.unwater.org/publications/un-water-policy-brief-on-climate-change-and-water/
Tomaz, P., Jepson, W., and Santos, J. de O. 2020. Urban Household Water Insecurity from the Margins: Perspectives from Northeast Brazil. The Professional Geographer. 72(4): 481-498.
Van der Voorn, T., Van den Berg, C., Bhattacharya, P. and Quist, J. 2020. Never waste a crisis: drawing first lessons from the COVID-19 pandemic to tackle the water crisis. ACS ESandT Water.
Vellingiri, B., Jayaramayya, K., Iyer, M., Narayanasamy, A., Govindasamy, V., Giridharan, B . and Ganesan, H. 2020. COVID-19: a promising cure for the global panic. Science of the Total Environment. 725: 138277.
Wang G.F., Lin N., Zhou X.X., Li Z.H. and Deng X.Z. 2018. Three-stage data envelopment analysis of agricultural water use efficiency: a case study of the Heihe River Basin. Sustainability. 10(2): 1-17.
Wang, Y.L., Zhou, R.P., Zhang, M. and Zhao, M.N. 2014. Analysis of water resources carrying capacity in Xianyang city under the background of the Xi'an-Xianyang integration. Applied Mechanics and Materials. 675: 787-793.
WHO. 2020. Coronavirus disease 2019 (COVID-19) Situation Report-100.
WHO Coronavirus Disease (COVID-19) Dashboard. 2020. Available at https://covid19.who.int/
World Water Assessment Program. 2015. Water for a sustainable world the united nations world water development report. Paris, France.
Young, S. L., Boateng, G., Jamaluddine, Z., Miller, J., Frongillo, E., Neilands, T., Collins, S., Wutich, A., Jepson, W. and Stoler, J. 2019. The Household Water InSecurity Experiences (HWISE) scale: Development and validation of a household water insecurity measure for low-income and middle-income countries. BMJ Global Health. 4(5): e001750.
Zambrano-Monserrate, M. A., Ruano, M. A. and Sanchez-Alcalde, L. 2020. Indirect effects of COVID-19 on the environment. Science of the Total Environment. 728: 1-4.